Preluare Ionuț Țene: Până la urmă tot popii, BOR şi PF Daniel sunt de vină pentru tragedia de la Club Colectiv, de Halloween!

November 2, 2015

Într-un editorial scris sâmbătă dimineaţa, la prima oră, am avut o premoniţie. Am scris atunci că presa mainstream, feisbuciştii de serviciu şi ateii spălaţi pe creier vor scoate din pălărie sintagma cunoscută că „popii îs de vină” pentru tragedia de la Club Colectiv, de Halloween. A venit seara şi televiziunile de ştiri, rockerii atei, fesibuciştii de serviciu şi agnosticii urlau ca din gură de şarpe pe toate canalele media şi înfundau netul cum WC-ul cu lozinci arhicunoscute: vrem spitale nu biserici, 15000 de biserici/ 500 de spitale, popii nu au fost în seara tragediei să-i salveze pe tineri, PF Daniel să se dea jos din Mercedes etc. Astfel de lozinci şi pancarde au fost strigate, vorbite sau desenate la mitingul de duminică seara. Ateii, fesibuciştii de serviciu şi liberi cugetătorii au găsit un nou pretext să lovească în BOR, singura instituţie care mai păstrează şi apără esenţa românismului într-o ţară destructurată de puterile străine, multinaţionale şi clasa politică coruptă. Culmea paradoxului şi absurdului era ca preoţii în sutane să fi venit vineri, la ora 23.00, la Club Colectiv să-i încurce pe pompieri, medici, asistente şi poliţişti, să facă ce: să le ia foc îmbrăcămintea. Dacă mergeau preoţii la Club Colectiv în seara accidentului, fesisbuciştii şi jurnaliştii de serviciu spuneau că, iată, au venit popii să le ia banii de înmormântare la familiile tinerilor morţi, dacă nu au fost acolo, se urlă pe Facebook că nu-i interesează. Nicicum nu-i bine. Toată lumea a uitat că spitalele nu le-a închis Biserica, ci Cseke Attila ministrul sănătăţii al UDMR, în 2010. Victor Ponta s-a lăudat în campania electorală din 2012, ca să câştige alegerile, că le va redeschide, de fapt din circa 200 de spitale închise a redeschis doar 15, restul e demagogie electorală. Despre tema spitalelor a scris Victor Roncea un material elocvent pe Ziarişti Online. De fapt, totul acum e un nou pretext să se lovească în BOR. Ateii profită de tragedie ca să lovească în BOR. Nu a fost premoniţie a mea că tot Biserica va fi criticată, ci un lucru extrem de logic făcut la o analiză foarte rece. Duminică în toată ţara, la Liturghie, în mănăstiri şi biserici, s-au desfăşurat rugăciuni pentru victimele de la Club Colectiv, precum şi s-a oficiat Sfântul Maslu. Biserica a fost alături de victime şi familii acolo unde este nevoie, adică la Liturghie, la rugăciune şi maslu, în biserici şi mănăstiri.
Dar de ce presa mainstream, ofiţerii acoperiţi, sergenţii majori de la SRI din televiziuni şi ziare aruncă vina pe BOR, la o zi de la tragedie şi deturnează de fapt concluziile şi mesajul care trebuie să-l tragă românii după groaznica tragedie? Dintr-o dată lumea nu mai dă vina pe sistemul administrativ putred, pe politicienii corupţi şi pe Guvernul incapabil, ci pe popi şi BOR. Diversiunea serviciilor secrete e perfectă. PF Daniel a devenit vinovatul de serviciu. E o politică indusă intenţionat ca să se atragă atenţia de la clasa politică ineficientă şi coruptă. Toţii jurnaliştii aflaţi pe statele de plată ale sistemului securistic şi ateii de serviciu strigă că BOR e de vină. Poporul muşcă momeala şi dintr-o dată sistemul administrativ, clasa politică coruptă şi guvernul e scos cu basma curată. S-a reuşit distragerea atenţiei de la adevăratele probleme care au dus la tragedie? Da, oamenii nu mai vorbesc că primăria de sector în frunte cu Piedone a dat autorizaţie unor cluburi fără elementare norme de prevenire a incendiilor, că patronii nu aveau contract cu ISU, că de fapt cluburile sunt protejate de clasa politică coruptă, pepiniere de droguri şi prostituţie, ci că popii sunt de vină şi vinovatul de serviciu: PF Daniel. Ce are BOR cu cluburile de noapte şi rock nu înţeleg, doar poate ştiu ateii fesisbucişti, unii aflaţi pe statele de plată ale unor fundaţii internaţionale sau ale serviciilor de ecarisaj mental. Dar mai este ceva, presa mainstream a scos BOR vinovatul de serviciu ca să distragă atenţia că tragedia a avut loc în ajunul unei sărbători, Halloween , importată din SUA. Iar tot ce vine din SUA e minunat, măreţ, perfect, ca pe vremea URSS, că nu degeaba unii jurnalişti ling pe bani clanţele ambasadei americane de la Bucureşti. Ruşii că au interzis Halloween-ul sunt învechiţi şi demodaţi, noi că invocăm spiritele malefice de Halloween suntem moderni şi pro-americani. Ne place sau nu Halloween-ul trebuie să fie sărbătorit de români, că-i trendy, iar vinovatul de serviciu e bineînţeles BOR, că nu acceptă toate imbecilităţile venite de peste ocean, care nu au nicio legătură cu tradiţia şi religia poporului român. Diversiunea presei mainstream a reuşit: nu primăria, nu sistemul corupt, nu politicienii mafioţi sunt de vină pentru neregulile endemice de la Club Colectiv, ci BOR, că nu erau uşi de ieşire suplimentare, aglomeraţie şi extinctoare suficente la o petrecere de Halloween! Se fac comemorări înjurându-se Patriarhul, nu politicenii corupţi şi pe V. Ponta sau Klaus Iohannis.

Ionuţ Ţene

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: